« اخبار و مطالب

گزارشی از بیستمین رویداد صبح خلاق تهرانشهروندان تهرانی برای صبح خلاقی دیگر برخاستند

هیوا سیفی‌زاده در ادامه گفت اگر ذره‌ای علاقه به چیزی در خودتان حس می‌کنید، نادیده‌اش نگیرید، حداقل فرصت دهید؛ هر چقدر سخت، تاریک و یا محدود، اصلا نیاز به انجام کاری نیست و کافی است که فقط نگاه کنید، در نهایت مسیر خودش رو پیدا می‌کند.
شهروندان تهرانی برای صبح خلاقی دیگر برخاستند
نگارنده:
711
1402/11/09
4 دقیقه
بیستمین رویداد جهانی صبح خلاق با موضوع «برخاستن» برگزار شد.
صبح جمعه ششم بهمن 1402، تهران میزبان بیستمین رویداد جهانی صبح خلاق در کانون زبان پارسی (باغ موقوفات دکتر محمود افشار) بود.
رویداد صبح خلاق، رویدادی بین‌المللی است که هم‌اکنون در 238 شهر از 69 کشور به صورت ماهانه پیرامون موضوعی واحد برگزار می‌شود. حضور در رویداد برای همه بدون هیچ محدودیت و معیاری آزاد و رایگان است و در واقع باور این است که هر شخصی خلاق است و تنها نیاز است زمینۀ شناخت و رشد برای او فراهم شود که صبح خلاق این مهم را مأموریت خود بنا نهاده است. افراد، تنها از طریق ثبت‌نام در سایت جهانی صبح خلاق و رزرو رایگان صندلی قادر به حضور در این رویداد پرمحتوا هستند.
موضوع جهانی ماه ژانویه صبح خلاق، "برخاستن" است.
موضوع این ماه توسط دوستان ما در صبح خلاق خلیج تامپا ایالت فلوریدا انتخاب شد:
"فراموش نکنید هدف هرگز رسیدن به اوج نیست؛ بلکه هدف بالا بردن یکدیگر است. چرا که با هم، بالاتر می‌رویم."
جهت آشنایی بیش‌تر با محتوای موضوع این ماه مطالعه کنید: "برخاستن"
پذیرش شرکت‌کنندگان ثبت‌نام‌شده در هوای سرد و سوزان صبحگاهی روز جمعه آغاز شد و سپس با صرف صبحانه‌ای گرم، تازه، متنوع و درخور مخاطبین صبح خلاق تهران، حضار به آشنایی، دیدار و گپ‌وگفت صمیمانه با یکدیگر پرداختند و به سمت سالن برگزاری رویداد هدایت شدند.
سرآغاز رویداد، پخش آیاتی از کلام‌الله کریم و نیز سرود ملی جمهوری اسلامی ایران بود و پس از آن هنرنمایی بهرنگ معتمدی نوازنده‌ی ساز ویولنسل با نواختن قطعات بی‌کلام و فاخر، زمینه‌ساز خلاقیت شد.

در ادامه عباد غفوری، میزبان و برگزارکنند‌ه‌ی رسمی رویداد جهانی صبح خلاق در شهر همیشه خلاق تهران به پشت تریبون رفت و ضمن خوش‌آمدگویی به حضار جدید که به تازگی با صبح خلاق تهران آشنا شدند و قدردانی از مشارکت همیشگی همراهان ارزشمند صبح خلاق تهران، به معرفی ماهیت شکل‌گیری رویداد صبح خلاق پرداخت و با مقدمه‌ای از معرفی موجز سخنران این ماه، خانم سیفی‌زاده و پخش آثاری از فعالیت‌های هنری او، وی را به ایراد سخنرانی دعوت نمود.
آشنایی بیش‌تر با زندگی‌نامۀ سرکار خانم هیوا سیفی‌سازده

هیوا سیفی‌زاده سخنرانی خود را این‌گونه آغاز کرد که اگر از شما بپرسند قصۀ بزرگ‌ترین شکست زندگی‌تان چیست، حتما داستانی دارید که تعریف کنید و یا اگر من راجع به بزرگ‌ترین آرزویتان بپرسم، حتما داستانی در ذهن دارید؛ ولی آیا شده که قصه‌ی این بزرگ‌ترین شکستتان و بزرگ‌ترین آرزویتان یکی باشد؟ وی سخن‌رانی‌اش را با مطرح‌کردن علاقه‌اش به سبک موسیقی آذربایجان و خاطره‌ای از فستیوال بین‌المللی موسیقی موغام در این کشور ادامه داد و از چرایی‌ها و ابهام‌هایی که در مسیر حرفه‌ای فعالیت هنری موسیقی و مخصوصاً آوازخوانی، از قله‌ی خوشحالی و امید و انگیزه تا قعر ناامیدی که دوام آورد، متوقف نشد و آگاهانه عبور کرد، سخن گفت. همچنین اشاره‌ای به سخنی از حسین الهی قمشه‌ای داشت با این عنوان که: "آرزو، دلیل بر وجود استعداد است." و بر همین اساس از باور و نگاهش به استعداد برای حضار گفت که استعداد را موهبتی الهی می‌شناسد و در نگاه او اگر شخصی فرصت و توانایی شناخت استعدادش را داشته باشد، خوش‌بخت است.
هیوا سیفی‌زاده در ادامه گفت اگر ذره‌ای علاقه به چیزی در خودتان حس می‌کنید، نادیده‌اش نگیرید، حداقل فرصت دهید؛ هر چقدر سخت، تاریک و یا محدود، اصلا نیاز به انجام کاری نیست و کافی است که فقط نگاه کنید، در نهایت مسیر خودش رو پیدا می‌کند.
موضوع این ماه صبح خلاق "برخاستن" بود و او از نقطۀ مقابل برخاستن، یعنی افتادن و شکست‌خوردن، سخنرانی کرد و بیان کرد: "اساسا اگر افتادنی نباشد، برخاستن معنایی ندارد که بخواهیم راجع به آن صحبت کنیم؛ حداقل کاری که از ما بر می‌آید، گام‌برداشتن و حرکت‌کردن برای پله‌ی بعدی است."
و در پایان، سخنرانی‌ خود را با جمله‌ای از سید علی صالحی به پایان رساند که: "من، همین منِ ساده، باور کن، برای یک بار برخاستن، هزار، هزار بار فرو افتاده‌ام." پس از اتمام سخنرانی، حضار سالن فرصت پرسش و پاسخ با هیوا سیفی‌زاده را داشتند و او نیز به سوالات شرکت‌کنندگان پاسخ داد.
از دیگر بخش‌های فرهنگی که در راستای مأموریت جهانی رویداد صبح خلاق یعنی زمینه‌سازی رشد و یادگیری، از قلب رویداد صبح خلاق تهران شکل گرفته است، به فَرَشتو، بخش دریافت و تحویل (گردش کتاب) میان افراد می‌توان اشاره نمود، که شرکت‌کنندگان در زمان حضور در رویداد کتاب مد نظرشان را به این بخش تحویل می‌دهند و تیم فَرَشتو نیز با ثبت و شناسنامه‌دار کردن کتاب آن را به رایگان در اختیار دیگران قرار می‌دهند. فَرهنر، نیز دیگر بخش فرهنگی، با ایده‌ی جمع‌آموزی فرهنگ، هنر و ادبیات میان علاقه‌مندان این زمینه است.

همچنین با نگرش تلاش حداکثری جهت فراهم‌سازی فرصت برابر برای آگاهی و رشد همگان، مترجم‌های زبان اشاره، سخنرانی و محتوای رویداد صبح خلاق تهران را به طور زنده برای ناشنوایان و کم‌شنوایان ترجمه کردند.
جهت مشاهدۀ لبخند شیرین شما در رویدادهای آتی صبح خلاق تهران، مشتاقانه ثانیه‌شماری می‌کنیم؛ تنها کافی است به وب‌سایت صبح خلاق تهران مراجعه کنید تا از زمان ثبت‌نام حضور آزاد و رایگان در این رویداد جهانی مطلع شوید.

نظرات شما

نظر یا سوالتان را مطرح کنید: